IGP Fidija
07-15h, office@fidija.me020 62 11 40

Stambeno - poslovni objekat u Ulici Vaka Đurovića, Podgorica

2017
067 62 22 11
INVESTITOR:
IGP „Fidija“ d.o.o.

Atraktivni stanovi i poslovni prostori

Atraktivna lokacija ovog savremenog stambeno-poslovnog objekta je u ulici Vaka Đurovića u blizini centra grada. Smještena je između dva glavna simbola Podgorice i to brda Gorice sa istočne strane kao najvažnije zelene oaze u gradu i rijeke Morače sa zapadne strane. Na par minuta hoda od lokacije se nalazi Gimnazije „Slobodan Škerović“. U neposrednoj blizini na mjestu nekadasnje kasarne predvidjeni su mnogobrojni objekti kulturnog i poslovnog karaktera.

Moderno projektovan objekat je namijenjen porodičnom stanovanju i poslovanju. Predviđeno je da objekat čine podzemna etaža, prizemlje i šest spratova. Projektovani stanovi su različite strukture od jednosobnih do komfornih trosobnih.

Kompletna podzemna etaža je namijenjena garaži u koju se ulazi putem dvije auto platforme vrhunskog kvaliteta. Garaža je opremljena najsavremenijim sistemima ventilacije, odimljavanja i protivpožarne zaštite.

Stanovi su dio savremenog arhitektonskog koncepta sa funkcionalnim rasporedom i osvijetljenim prostorijama.

Unutrašnje stepenište i holovi su obloženi granitnom keramikom prve klase.

U hodnicima, kupatilima, kuhinjama i na terasama se postavlja protivklizna keramika prve klase renomiranih italijanskih proizvođača.

U ostalim prostorijama se postavlja hrastov parket prve klase, modernog dizajna, većih dimenzija 1200x165x14mm.

U sanitarnim čvorovima su predviđeni ugradni vodokotlići Alca Plast, konzolna WC šolja, kupatilski namještaj sa nadgradnim umivaonikom čija je gornja ploča Kerrock 12mm a frontovi i čela lakirani MDF, tuš kabine sa staklenim paravanima i kanalicom takodje proizvođača Alca Plast i duboke kade KOLPA SAN. Takođe su predviđeni ugradni tuš setovi, slavine i česme u kuhinjama njemačkog proizvođača GROHE .

Unutrašnja stolarija vrhunskog kvaliteta je izrađena od drvene podkonstrukcije obostrano obložene furniranim medijapanom.

Sistem hlađenja i grijanja stanskih jedinica riješen je ugradnjom multisplit sistema proizvođača Fujitsu General LTD Japan. Sistem čini jedna vanjska jedinica i unutrušnje jedinice u svakoj sobi. Grijanje u kupatilima je obezbijeđeno sistemom podnog grijanja njemačkog proizvođača REHAU.

Na terasama je predviđena staklena ograda od pamplex stakla.

Fasadna bravarija je izrađena u skladu sa strogim standardima od alu profila sa termo prekidom opremljena visoko kvalitetnim mehanizmom, okovom i šarkama za otvaranje. Ispuna je od dvostrukog stakla 4-16-4 mm (termopan parsol zeleno + low e) sa hermetički zatvorenim argonom u međuprostoru. Dihtovanje je epoksidnom gumom. Boja alu profila fasadnih vrata i prozora je tamno siva. Sve pozicije vrata i prozora opremljene su alu solbancima i alu roletnama u boji i tonu kao i bravarija.

Na fasadi objekta će biti prisutne tri vrste fasadnih sistema: 1. ventilirajući fasadni sistem CREATON TONALITY, njemackog proizvođača, u kome se fasadne ploče postavljaju na aluminijumsku podkonstrukciju sistemom BAS nevidljivog vješanja, termički prekid vrši se preko FOREX termoprekidnih ploča, dok je termička izolacija tvrdopresovana kamena vuna sa integrisanim staklenim voalom ROCKWOOL AIRROCK ND FB1 debljine 10cm 2. polustrukturalni fasadni sistem od aluminijumskih profila sa termo prekidom 3. termoizolacioni sistem od tvrdopresovanog stiropora.

Sigurnost objekta je u cjelosti uzdignuta na visok nivo korišćenjem najsavremenijih sistema: video nadzora na svim prilazim objeku i u garazi, sistem rane detekcije pozara u hodnicima u stambenom dijelu kao i u cijeloj garazi, DEA koji osigurava da i u slucaju nestanka struje sistem ventilacije i gasenja pozara u garazi radi kao i da auto platforme rade nesmetano. Stambene jedinice su opremljene sigurnosnim vratima i modernim video interfonima, a citav objekat optickom infrastrukturom i podrskom za sve aktuelne kablovske operataere.

Arhitektura i rasvjeta fasade na zgradi ce definitivno uciniti ovaj objekat jednim od najprepoznatljivijih u gradu i uljepšaće izgled cijelog dijela grada u kome je pozicioniran. Bice vidljiv i iz drugih dijelova grada kao i prelaskom preko mosta Milenijum.

Video

Renderi

Renderi

Lokacija na mapi

Prateća dokumentacija

Projekat

Stambeno - poslovni objekat u Ulici Vaka Đurovića, Podgorica (zahvat DUP “Nova varoš 2”)
web & mobile apps development