IGP Fidija
07-15h, office@fidija.me020 62 11 40
Visokogradnja

Turistički centar

2007
Kolašin
INVESTITOR:
Austrijsko Crnogorsko Partnerstvo

Kratak opis

Regionalni turistički centar u Kolašinu namijenjen je za potrebe turističke ponude Kolašina.
Sadržaj objekta - Turistički centar je projektovan u 3 nivoa. Na prvom nivou nalazi se ulazni hol, info pult, izložbeni prostor i restoran. Na drugom nivou su kotlarnica, sanitarni čvor i ostave. Prvi sprat je projektovan kao fleksibilni prostor, može se koristiti za više namjena npr. kao kancelarijski prostor ili sala za prezentacije.
Oprema objekta - Objekat je opremljen novim namještajem, savremenim sistemom video nadzora, kablovskim sistemom za telefoniju i računarsko umrežavanje, protivpožarnim sistemom, agregatskim napajanjem i napajanjem stabilisanim naponom za računarsku i elektronsku opremu, sanitarni čvorovi i odgovarajuće rampe za osobe sa posebnim potrebama.
Korisne informacije - Nova zgrada predstavlja pilot projekat smještaja sa niskom potrošnjom energije u Crnoj Gori. Svojom modernom arhitekturom koja štedi energiju postala je veoma značajan primjer u zemlji. Objekat je orjentacije sjever-jug. Južna fasada je zastakljena termopan staklom sa koeficijentom propusta toplote k=0,10 w/(m2*K), koji omogućava uštedu električne energije i iskorišćavanje solarne energije.

Slike

web & mobile apps development